Peste 30.000 de utilizatori ai platformei de microblogging Twitter au decis sa nu mai urmareasca postarile presedintelui Barack Obama, dupa ce acesta a publicat, ieri, zeci de mesaje referitoare la planul de reducere a deficitului bugetar, anuntaCNN.

Presedintele le-a cerut alegatorilor sa exercite presiuni asupra republicanilor, pentru obtinerea unui compromis in Congres.Ieri, presedintele le ceruse oamenilor sa utilizeze platforma Twitter, dar si alte forme de comunicare, pentru a transmite un mesaj puternic Congresului. "Vorbiti cu congresmenii vostri la telefon, prin e-mail, prin mesaje Twitter, mentineti presiunea asupra Washingtonului si vom putea trece peste acest moment", a afirmat Obama.

Ofensiva lansata pe Twitter a avut insa şi un alt efect. Conform site-ului Twitter Counter contul preşedintelui american, urmărit de peste 9 milioane de persoane, si a pierdut zeci de mii de utilizatori ieri. Un reprezentant al staff-ului de campanie al lui Obama a afirmat insa ca numărul utilizatorilor care au renuntat sa urmească mesajele presedintelui nu depaseste nivelul normal.

Sursa: Mediafax