Concret, ID-urile și parolele a peste 160.000 de utilizatori au fost compromise, astfel că hackerii au putut să aibă acces la credențialele acestora. Pentru a reduce la minimum riscurile, Nintendo a suspendat temporar posibilitatea de logare prin Nintendo Network ID, o modalitate de înregistrare care în ecosistemul companiei nu este, din fericire, singulară. Nintendo are o infrastructură online complexă, mai complicată decât alte branduri similare, lucru care poate fi atât un dezavantaj în condiții normale, cât și o cale de ieșire, atunci când vorbim despre situații de criză precum cea de față.

Nintendo plănuiește să-i anunțe prin e-mail pe posesorii conturilor care au fost afectate și rămâne de văzut cum va proceda compania pentru a atenua efectele prejudiciilor ce le-ar putea fi aduse utilizatorilor.

Ca o recomandare din partea Nintendo, ar fi de preferat ca toți utilizatorii să-și schimbe parola și să activeze opțiunea de autentificare în doi pași, dacă nu au făcut deja asta până acum, tocmai pentru a fi la adăpost de situații neplăcute și pentru a evita accesul persoanelor neautorizate la conținutul propriu de pe platformă, arată jurnaliștii de la Wired.