Acestea constă în informații confidențiale despre 533 de milioane de useri ale rețelei de socializare din 106 țări, inclusiv numerele de telefon, ID-uri Facebook, numele complet, localizare, zi de naștere, biografie și, în unele cazuri, și adresa de e-mail.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru Business Insider că datele au putut fi publicate din cauza unei vulnerabilități pe care compania ar fi soluționat-o în 2019.

Deși datele sunt vechi de câțiva ani, ele pot oferi informații valoroase hackerilor, punând în pericol intimitatea și securitatea utilizatorilor. „O bază de date atât de consistentă care include informații private precum numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook va duce cu siguranță la situații în care persoane rău intenționate vor profita de aceste date pentru a încerca să invadeze intimitatea altora”, a declarat pentru Business Insider Alon Gal, CTO al firmei Hudson Rock.

Nu este pentru prima oară când datele utilizatorilor Facebook sunt publicate online. Vulnerabilitatea care a fost descoperită în 2019 a fost, de fapt, reperată după ce numerele de telefon ale milioane de oameni au fost extrase direct de pe serverele Facebook, încălcând orice regulă a companiei, care a precizat că breșa a fost soluționată în august 2019.

„Oamenii care își fac cont pe o rețea cu o reputație cum este cea a Facebook le încredințează acestora datele personale, iar compania ar trebui să le trateze cu cel mai mare respect. Pentru utilizatorii ale căror date ajung online, aceasta este o uriașă breșă de încredere, iar situația ar trebui tratată ca atare”, a mai spus Gal.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: