Bucurestenii au facut jumatate din platile online cu cardul, anul acesta, pentru produse si servicii comercializate de magazinele online romanesti. Urmeaza, la egalitate, Cluj si Timisoara, potrivit informatiilor NETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai mari procesatori de plati online cu cardul din Romania si liderul pietei locale de mobile payments. 

Diferenta dintre Bucuresti si celelalte orase este semnificativa. Urmatoarele clasate, Cluj-Napoca si Timisoara, au fiecare o pondere de aproximativ 4,5% din totalul platilor procesate de la inceputul lui 2014.

„Locuitorii Capitalei sunt cei mai expusi la avantul online-ului, atat la nivel de informatii, cat si raportat la numarul de comercianti  online cu livrare rapida in Bucuresti, evident mai multi decat in restul tarii. La fel de firesc in top urmeaza Cluj-Napoca si Timisoara, avand in vedere nivelul de trai si economia dezvoltata prin comparatie cu alte zone din tara”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.  

Urmeaza apoi Brasov, cu 4% din totalul platilor, Iasi – 3.2% si Constanta – 3%.

Referitor la obiceiul si intervalul de cumparare, datele NETOPIA mobilPay arata ca majoritatea romanilor cumpara online in timpul saptamanii, de la birou. Mai mult, cifrele ca oamenii cheltuiesc in medie, de doua ori mai mult decat in cazul platilor facute de acasa. Media tranzactiilor procesate in intervalul orar 9:00 - 17:00 este cu 40% mai mare decat in intervalul 18:00 - 22:00.

“Ponderea cea mai mare o detin tranzactiile din sfera turismului (atat ticketing, cat si sejururi) - 37%, urmand indeaproape tranzactiile din aria telecomunicatiilor mobile (plati facturi si achizitii de echipamente) – 28% si comertul cu eletronice si electrocasnice, fashion si asigurari”, declara Emre Unal, Director Carduri Garanti Bank.

Anul acesta, aplicatia mobilPay Wallet a devenit primul portofel electronic din Romania si printre primele din regiune integrat in MasterPass, serviciul digital detinut de MasterCard. Acesta ofera utilizatorilor posibilitatea de a face cumparaturi cu mobilPay Wallet in Romania si in afara tarii, la peste 40.000 de comercianti din reteaua MasterPass.

NETOPIA mobilPay este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste platile mobile si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card.