Pe 26 mai Sundar Pichai, CEO-ul Google, a dezvăluit planurile pentru perioada post-pandemie și spune că o parte dintre birouri se vor redeschide, însă un număr relativ mic de angajați Google se vor reîntoarce la birouri începând cu 6 iulie.

Majoritatea vor continua lucrul de acasă și drept urmare compania alocă 1000 de euro pentru fiecare angajat. Acesta poate cheltui banii pe echipament sau pe mobilă pentru biroul de acasă. În iulie, birourile Google vor avea un grad de ocupare de 10% apoi va crește gradual până la 30% în septembrie. 

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe companii au anunțat că își doresc să continue sistemul work from home și după încheierea pandemiei de coronavirus. Asta și pentru că, puse în situația reorganizării rapide, foarte multe și-au dat seama că temerile referitoare la evoluția productivității angajaților sunt nefondate. 

Mai mult, unele companii au raportat chiar creșteri majore ale productivității și o mobilizare mai bună a angajaților, odată cu lucrul de acasă. Unele dintre cele mai bune exemple sunt Facebook și Twitter, giganți care au decis deja că angajații lor pot lucra de acasă pe o perioadă nedeterminată, fără ca activitatea să le fie afectată în vreun fel. 

_______________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: