Potrivit CNET.com, Google ar urma să lanseze noul sistem de operare în 20 august. Informația vine pe un canal neoficial, dar de încredere. Evan Blass, considerat un ,,serial tipster” de încredere de comunitatea de tech, a publicat pe Twitter un calendar în care apare marcată data de 20. Data e cu atât mai credibilă cu cât Google și-a lansat versiunea anterioară, Android Oreo, în 21 august, anul trecut. 

Google a vorbit prima dată de Android P în luna mai a acestui an, la conferința anuală Google I/0.

Reprezentanții Google au spus atunci că Android P ar urma să introducă feature-uri noi și să pună un accent mult mai mare pe inteligența artificială. De exemplu, pentru a spori autonomia utilizatorilor, noul sistem va închide automat aplicațiile cu care userul nu a interacționat recent. De asemenea, luminozitatea ecranului va fi maximizată doar atunci când sistemul detectează o nevoie reală. O altă noutate ar fi că notificările de la diverse aplicații vor include butoane și shortcuts către funcții rapide, menite să eficientizeze interacțiunea dintre gadget și user. 

De regulă, Google își numește fiecare versiune nouă de Android în ordine alfabetică sau după diverse dulciuri. De exemplu, versiunea anterioară a fost denumită Oreo, iar înainte de ea au existat versiunile Nougat, Marshamllow și Lollipop.

Gigantul american a fost contactat de CNET pentru a confirma sau infirma informația publicată de Evan Blass, însă nu a dorit să facă niciun comentariu.