Internet Explorer a urcat 0,3 puncte in ianuarie 2014 fata de decembrie 2013 in clasamentul browserelor utilizate pe sisteme desktop, in timp ce Mozilla Firefox a scazut 0,27 puncte. In rest, Chrome se mentine, inregistrand o urcare de 0,06 puncte, la fel si Safari, care a coborat 0,02 puncte si Opera, declin cu 0,05 puncte.

Internet Explorer detine in continuare o felie importanta din piata browserelor utilizate pe laptopuri si sisteme desktop:

In zona telefoanelor mobile, Chrome a urcat cu 1,18 puncte, iar Android Browser a pierdut 1,95 puncte. Safari are un plus de 0,14, Opera unul de 0,37, iar Internet Explorer a crescut si el cu 0,05 puncte, anunta arstechnica.

Partea interesanta este ca Safari detine 47,3% din traficul browserelor mobile, in timp ce Android nu se descurca grozav. 

In privinta sistemelor de operare, Windows 7 conduce detasat cu aproape jumatate din piata, in timp ce XP este in continuare un OS iubit de utilizatori, chiar daca Microsoft isi doreste sa renunte la el. Mult mai noile Windows 8 si Windows 8.1 au impreuna abia putin peste 10%.

In galeria foto de mai jos gasiti mai multe grafice care prezinta situatia browserelor si a sistemelor de operare.