Temperaturile ridicate dau peste cap multe dintre gadgeturile noastre. Utilizatorii trebuie sa ia unele masuri suplimentare.

Caldura puternica, utilizarea intensa si necorespunzatoare, fluctuatiile de tensiune, expunerea directa la lumina soarelui timp indelungat sunt principalele cauze ale defectiunilor echipamentelor electronice si electrocasnice din sezonul estival. 

Neglijenta contribuie, de asemenea, la cresterea numarului defectiunilor inregistrate in aceasta perioada. „A intrat nisip in aparatul de fotografiat si s-a blocat obiectivul”, „am intrat cu telefonul mobil in apa”, „am lasat tableta la soare, iar acum nu mai functioneaza” - sunt doar trei dintre cele mai frecvente explicatii pe care le dau posesorii dispozitivelor defecte atunci cand merg cu ele la reparat. 

Telefoanele mobile, aparatele foto si tabletele sunt dispozitivele care ajung cel mai des in service in lunile de vara.

Specialistii de la Depanero spun ca ar trebui sa facem cateva lucruri pentru a ne proteja aparatele. Iata sfaturile lor:

Evitati utilizarea intensiva a echipamentelor electrice

Riscul ca unele componente sa se supraincalzeasca si sa cedeze creste atunci cand temperatura ambientala depaseste 30 de grade Celsius si dispozitivele sunt folosite neintrerupt pentru o perioada mai lunga. 

Folositi corespunzator dispozitivele electronice si electrocasnice

Aparatul de aer conditionat functioneaza cel mai bine cand este setat sa raceasca aerul pana la o temperatura de 20 – 21 de grade Celsius. Cand este programat sa raceasca aerul pana la 16 grade Celsius si este folosit intensiv, riscul aparitiei defectiunilor creste simultan cu consumul de energie electrica.

Pe timpul verii, incidenta defectiunilor la aparatele frigorifice creste cu 25% – 30%.  Astfel, este recomandata evitarea deschiderii permanente a usilor echipamentelor frigorifice, astfel incat compresorul, piesa centrala a sistemului de racire, sa nu fie suprasolicitat. 

Deconectati echipamentele electrice de la sursele de energie daca nu sunt utilizate un timp mai indelungat

Fluctuatiile de tensiune ale retelelor de alimentare cu energie electrica pot cauza defectiuni ale produselor electronice si electrocasnice. Fluctuatiile de tensiune pot fi cauzate de consumul foarte mare de energie electrica, dar si de furtunile cu descarcari electrice din aceste luni.

Deconectati echipamentele de la cablul de Internet cand plecati in concediu

Instabilitatea atmosferica specifica verii, impreuna cu particulele de praf angrenate de vant produc electricitate statica, iar aceasta se poate descarca direct in routere, laptop-uri sau desktop-uri, cablurile actionand precum un conductor de electricitate.

Evitati expunerea telefoanelor mobile si a tabletelor  in lumina directa a soarelui

Expunerea indelungata la soare a acestora mareste riscul de supraincalzire, poate produce cresterea in volum a bateriei, care poate deteriora si alte componente.

Share articol: