Unii investitori au văzut un viitor în Netflix, iar o investiție de 1 milion de dolari în 2010 valorează astăzi 43 de milioane de dolari. Asta înseamnă un randament de 4181%, adică cel mai bun randament al companiilor aflate în S&P 500.

De fapt, per total, întregul index S&P a avut un randament de peste 140%. În acest moment, valoarea de piață a Netflix este de aproape 148 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că este una dintre cele mai valoroase 40 de companii din SUA.

Nu a fost ușor pentru Netflix să ajungă în această postură, iar acum poziția sa de lider este atacată de mai multe servicii de streaming de la Apple, Amazon sau Disney.

Pentru a-și păstra clienții, Netflix trebuie să producă seriale și filme originale cu o calitate mare, producții precum The Irishman, Marriage Story sau The Witcher. Astfel de filme și seriale au potențialul de a atrage utilizatori, mai ales prin prisma faptului că astfel de filme au început să primească atenția criticilor și nominalizări la premii importante.