Același lucru se întâmplă și la Tesla, acolo unde Elon Musk a câștigat de pe urma companiei 2,28 miliarde de dolari doar în 2018 – inclusiv salariul său sau câștigurile de la bursă. Prin comparație un muncitor la fabrica Tesla are un salariu anual de 56,163 de dolari. Pe scurt, asta înseamnă că, într-un an, Musk încasează de 40,668 de ori mai mult decât venitul unuia dintre angajații săi.

 Problema este una des întâlnită în sistemul american și se referă și la alte multinaționale care aplică aceleași cote de salarizare, „Este o problemă sistemică”, susține Sara Anderson, autoarea noului raport numit „Executive Exccess 2019: Making Corporations Pay for Big Pay Gaps”. Aceasta susține că legislativul acționează, în sfârșit, pentru combaterea acestei problem, catalogând-o drept „un factor cheie pe care se fundamentează inegalitatea”. 

Situația este valabilă în multe corporații din lume, nu doar în Statele Unite. Americanii, însă, sunt obligați de o lege din 2018 să facă publică diferența dintre salariul mediu al angajaților și suma pe care o câștigă CEO-ul în fiecare an. 

Sursa foto: The Drive.com