In plina expansiune a retelelor sociale de tipul Facebook, blogurile culinare se numara inca printre cele mai accesate site-uri din Romania.

Astfel, ceea ce a inceput ca o pasiune s-a transformat pentru multi in afacere. Si fenomenul Masterchef a contribuit la deschiderea apetitului romanilor pentru gatit. Din aceasta toamna, legatura cu mediul online este si mai puternica: chef Adrian Hadean are unul dintre cele mai citite bloguri de cooking din Romania.

MASTERCHEF e luni, de la 20:30, la PRO TV! Prinde gustul competitiei!

Laura Laurentiu este omul din spatele blogului retetecalamama.ro. S-a apucat de treaba in urma cu 5 ani. Astazi, pagina ei aduna in jur de 125.000 de vizitatori unici saptamanal.

"Oamenii sunt interesati de procedee noi, de ingrediente noi", spune Laura.

Laura nu traieste numai din online. Mai are o pasiune transformata in meserie: e solista de muzica populara. Totusi, in functie de publicitatea pe care o accepta, un blogger culinar poate castiga si o mie de euro pe luna. Specialistii spun ca aparitia in prim-plan a fenomenului Masterchef a starnit interesul oamenilor pentru gatit. De aici explozia de continut si consum de pe internet.

Chef Adrian Hadean are peste 100.000 de fani pe Facebook, iar blogul sau, adihadean.ro, a adunat 15 milioane de vizitatori in ultimii ani. Pe langa gatit, chef Hadean este pasionat si de fotografie.

Nu le dedica articolele specialistilor din domeniu, ci oamenilor care cauta idei de retete zilnice.

"Tot ce pun online am facut eu cu mainile mele. Retetele de pe blog sunt gatite de mine, sunt verificate", spune Adrian Hadean, juratul de la Masterchef.

In tot acest elan, aparitia niselor era inevitabila. Acum trei ani, Ruxandra Micu a decis sa devina vegetariana si, odata cu aceasta, sa isi deschida un blog culinar. Gourmandelle.com este la mare cautare in randul adeptilor bucatariei raw-vegan.

Si ea si-a cumparat o camera foto profesionala si a invatat singura cum sa scoata in evidenta preparatele in mediul online. La fel ca altii, Ruxandra nu traieste doar din blogging. Este web designer de profesie.

"A fost un fel de refugiu, locul in care imi notam toate retetele pe care le testam. Am vrut sa le arat si altora cat de usor e sa tii o dieta vegetariana santoasa", spune Ruxandra.

Peste jumatate dintre cele mai accesate bloguri din Romania vin din zona culinara, pentru ca, inevitabil, orice cautare legata de mancare merge catre ele, spun specialistii in monitorizarea traficului. Ies in evidenta rapid datorita continutului actualizat in permanenta.

Share articol: