Compania Blue Origin a vândut locul disponibil pe naveta spațială New Shepard pentru uriașa sumă de 28 de milioane de dolari. La licitație au participat efectiv 20 de persoane, iar numărul total al înscrierilor a fost 7.600 de oameni, care au aplicat din 159 de țări. Identitatea câștigătorului nu a fost dezvăluită, dar acesta li se va alătura lui Jeff Bezos și fratelui său în zborul în spațiu.

Călătoria este cea de-a 16a a companiei, dar este prima care transportă și oameni în afara planetei, și va decola din Van Horn, Texas. Capsula va avea șase pasageri, însă deocamdată nu știm exact cine va mai fi la bord.

Săptămâna trecută, Bezos a anunțat pe Instagram că se va îmbarca în călătoria Blue Origin, alături de fratele său. Vestea vine în contextul în care competiția între cei mai bogați oameni din lume este din ce în ce mai mare. Și Elon Musk, și Richard Branson au ca scop oferirea călătoriilor spațiale și fiecare dintre ei ar vrea să fie primul.

Bezos a cheltuit aproximativ un miliard de dolari din averea sa pentru a fonda Blue Origin și a comparat turismul spațial cu începuturile aviației moderne.

Compania a transmis că prețul obținut în urma licitației va fi donat fundației Blue Origin, Club for the Future, a cărei misiune este „inspirarea generațiilor viitoare să urmeze cariere în domeniile STEM și să construiască viitorul vieții în spațiu”. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: