Cei mai multi oameni care scriu extrem repede la tastatura sunt incapabili sa explice cum fac acest lucru, arata un studiu publicat in octombrie. Se pare ca tastatul repede e ceva ce se invata automat si este extrem de dificil ca o persoana talentata la asta sa poata sa ii povesteasca alteia cum face.

Un studiu facut in 1998 arata ca viteza medie de tastare, atunci, era de 33 de cuvinte pe minut atunci cand copiai ceva, si 19 cuvinte pe minut atunci cand compuneai tu textul. 

Cu timpul, a crescut viteza cu care scriem la calculator. Dactilografii tasteaza in medie intre 50 si 80 de cuvinte pe minut, insa unele joburi din acest domeniu cer 80-95 cuvinte pe minut. Cei foarte buni, ating viteza de 120 cuvinte pe minut.

Cartea Recordurilor spune ca scriitoarea Barbara Blackburn detine recordul de tastare pe o tastatura alfanumerica in limba engleza. Ea a reusit sa mentina viteza de 150 cuvinte pe minut timp de 50 de minute, si viteza de 170 de cuvinte pe minut pentru perioade mai scurte de timp. Varful atins de ea a fost de 212 cuvinte pe minut.

Tu cat de repede tastezi? FA TESTUL AICI, apoi spune-ne si noua cat ai obtinut!