5G este următorul mare pas pe care toate rețelele din întreaga lume trebuie să îl facă în următorii ani, iar un raport realizat de Ericsson arată cât de repede vom vedea aceste rețele acoperind marile piețe.

Potrivit acestui raport repecent, rețelele 5G ar urma să fie prezente în mai bine de 45% dintre rețelele globale până în anul 2025, asta în condițiile în care la finalul acestui an vom atinge cifra de 13 milioane de abonamente 5G la nivel global.

2025 ar urma să fie anul în care 5G va acoperi jumătate din transferul tuturor datelor de net din întreaga lume, având chiar potențialul să crească la 65 de procente.

Evoluția rețelelor a început cu 1G, adică momentul în care am putut vedea primele mașini din lume care veneau cu telefoane. 2G a fost pasul care a dus telefoanele în buzunarele utilizatorilor, aceștia reușind să își trimită mesaje între ei.

3G a adus apoi posibilitatea de a folosi un telefon oriunde, nemaifiind blocat în anume zone, pentru ca 4G să schimbe cu totul jocul și să nască industria aplicațiilor. 

Acum, rețeaua 5G se va adresa atât consumatorilor, cât și zonei de business și municipalităților. Vorbim despre orașe inteligente, producții de masă și transfer uriaș de date. 

Raportul Ericsson mai arată că până în 2025 vom avea 2.6 miliarde de abonamente 5G la nivel global, adică 30% din totalul abonamentelor la telefonie.