Folosind informatiile furnizate de utilizatorii platformei Facebook, cercetatorul Bogdan State a analizat starile de relatie ale membrilor din Statele Unite ale Americii, in perioada 2008 - 2011. State a observat ca starea de relatie a fost cel mai important factor care a prezis daca aceasta va dura sau nu, potrivit Mediafax.

"Aproape jumatate dintre relatiile de pe Facebook care au supravietuit trei luni prezinta o mai mare probabilitate de a dura peste patru ani", a spus State. Studiul nu a inclus persoanele care erau casatorite si s-a concentrat pe membrii care aveau cel putin 23 de ani.

"Cu fiecare luna care trece, din ce in ce mai multe relatii subrede se incheie, lasand o proportie mai mare de relatii solide in jur", a spus State.

"Acest lucru este exact ceea ce vedem in datele noastre", a adaugat acesta.

Analizand despartirile pe sezoane, reprezentantii Facebook au descoperit ca cele mai multe relatii se incheie in timpul verii. De asemenea, s-a observat ca au fost mai multe despartiri in 2011 decat in oricare alt an.

Facebook, considerata in momentul de fata cea mai importanta retea de socializare din lume, are la nivel mondial aproximativ 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe luna.