Un roman vorbeste in medie 4 ore la telefonul mobil intr-o luna, spun cele mai noi date ale ANCOM, publicate pe veritel.ro. Concret, vorbim 208 minute in retea si 37 de minute in afara retelei. Datele mai arata ca ne place sa trimite si SMS-uri, in medie 71 intr-o luna. Si internetul pare tot mai prezent pe smartphone-urile romanilor. Traficul mediu este de 110 MB pe luna.

Intre timp, un utilizator ocazional de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 37 MB trafic de internet, trimite 23 de SMS-uri nationale (din care 22 în retea proprie si 1 in afara retelei) si vorbeşte in medie 69 de minute in retea (toate catre mobil) si 12 minute in afara retelei (din care 10 catre mobil si 2 către fix). 

Esti utilizatorul intensiv de telefonie mobila si internet pe mobil daca ai nevoie lunar de 330 MB trafic de internet, de  213 SMS-uri nationale si de 623 minute in retea plus 111 de minute in afara retelei.

Telefonia fixa pierde teren in fata celei mobile

Pe www.veritel.ro au fost actualizate si valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu si intensiv de telefonie fixa. Potrivit datelor statistice, utilizatorul mediu de telefonie fixa vorbeşte lunar 51 de minute in retea si 34 de minute in afara retelei. 

ANCOM a furnizat informatiile pe baza datelor statistice referitoare la consumul de servicii de comunicaţii electronice din Romania in primul semestru din 2014.

Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivita oferta telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro isi pot configura ei insisi consumul mediu lunar, plecand sau nu de la aceste profiluri predefinite.