Indicele bursier american Dow Jones a pierdut peste 12%, cea mai gravă scădere înregistrată în decursul unei săptămâni după criza financiară din 2008. Deprecierile înregistrate la nivel global au şters mai mult de 6.000 de dolari de pe pieţele bursiere, arată Business Insider.

Primii trei cei mai bogaţi oameni ai planetei, Jeff Bezos, Bill Gates şi Bernard Arnault, au suferit cele mai mari pierderi, averea lor combinată scăzând cu aproape 30 de miliarde de dolari. Pe locul patru în topul pierderilor este Elon Musk, a cărui avere s-a diminuat cu nouă miliarde de dolari, după ce acţiunile companiei sale Tesla Inc. au scăzut simțitor. 

Epidemia de coronavirus este încă un motiv de panică în întreaga lume și pare să se extindă și în noi teritorii. Inclusiv în România, numărul persoanelor diagnosticate cu acest virus a crescut în ultimele zile, iar autoritățile se așteaptă ca situația să se agraveze și în perioada următoare. Totuși, toate statele au început să ia măsuri serioase de precauție, fiind anulate și multe evenimente internaționale, inclusiv marele târg MWC care trebuia să aibă loc la Barcelona.