O companie se numește „unicorn” după ce atinge o capitalizare de cel puțin un miliard de dolari, iar Elrond a ajuns recent la acest prag. Acum pregătește o nouă aplicație de plăți care să fie utilizată la nivel global și care să funcționeze inclusiv cu Bitcoin, așa cum au făcut anterior și PayPal sau Revolut.

Interesul în ceea ce privește monedele virtuale a fost, în ultima perioadă, unul din ce în ce mai mare – dovadă și faptul că Bitcoin a atins noi recorduri – și se pare că acest sector începe să fie privit cu tot mai multă seriozitate.

Ceea ce face Elrond să fie o companie diferită este faptul că aceasta a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain care poate procesa peste 15.000 de tranzacții pe secundă, comparativ cu 7 tranzacții atunci când vine vorba despre Bitcoin și 14 în cazul Ethereum.

Aplicația proprie se numește Maiar și a fost lansată în luna ianuarie a acestui an, iar până acum a dus compania la o valoare de peste 2,37 miliarde de dolari, arată CoinMarketCap, citat de Reuters.

Acum aplicația suportă tranzacții realizate în moneda nativă a Elrond, eGold (eGLD), dar și în Binance, Ethereum și Bitcoin. Compania vrea să introducă și un card propriu, care va ajuta la integrarea mai fluidă a criptomonedelor în economia tradițională.

„Maiar este cea mai simplă aplicație prin care oamenii pot interacționa cu tehnologia blockchain și poate pava drumul spre realizarea unei infrastructuri specifice unui nou sistem financiar transparent, cu o lățime de bandă foarte largă și latență extrem de mică”, a transmis fondatorul Elrond, Beniamic Mincu, citat de Reuters. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: