Potrivit lui Zoe Strimpel, Facebook si alte retele similare ii “bombardeaza” pe oamenii singuri cu imaginea ideala a unei familii fericite.

Prietenii online publica mereu poze cu copiii sau partenerii lor, aratand cat sunt de impliniti, iar acest lucru ii poate deprima pe cei singuri, in special pe femei, care sunt mai sensibile.

“Facebook iti lasa impresia ca din viata ta lipseste ceva, daca tu nu ai avut parte de nunta perfecta, de copilul perfect, de sotul ideal”, declara ea.

Astfel, Zoe le sfatuieste pe femeile singure sa renunte complet la aceste retele sociale, care nu le ofera altceva decat motive de invidie, scrie Daily Mail.

In plus, aceste femei au tendinta de a cauta online un potential partener, insa informatiile oferite public de utilizatori pot sa nu fie adevarate.

Astfel, exista riscul sa se indragosteasca de un barbat care are deja o prietena. Fiecare scrie pe Facebook numai ce doreste sa se afle despre el.

Iar daca o femeie incepe sa “urmareasca” pe cineva online, va avea impresia ca intre ea si acel barbat exista o relatie mult mai stransa ca in realitate.