Ulterior, utilizatorii au început să caute alternative și așa au explodat și alte aplicații precum Telegram. În acest context, WhatsApp a amânat schimbarea cu aproape trei luni, de pe 8 februarie până pe 15 mai.

Poate că vă întrebați ce se întâmplă dacă, până la jumătatea lui mai, nu veți fi de acord cu noile condiții WhatsApp. Compania a oferit un răspuns chiar la această dilemă: dacă refuzi termenii și condițiile, după 15 vei putea doar să primești apeluri și notificări, dar nu vei putea citi și scrie mesaje în aplicație.

Situația ar urma să dureze aproximativ două săptămâni. Nu este încă foarte clar ce se întâmplă după această perioadă, dar WhatsApp are o nouă politică ce presupune ștergerea conturilor inactive timp de mai mult de 120 de zile, iar cei care refuză noile reguli referitoare la confidențialitate ar putea intra în această categorie.

Contrar a ceea ce cred sau știu oamenii, WhatsApp și Facebook împart între ele metadate de ani de zile, iar singura noutate este aceea că, după update, vor fi transmise și detalii referitoare la plăți și tranzacții, pentru a ajuta Facebook să targeteze mai bine reclamele pe multiple platforme. Mai mult, plățile prin WhatsApp nici nu sunt utilizate în multe țări în care este populară aplicația, așa că cel mai probabil majoritatea ne-am alarmat inutil. Dacă stăm să ne gândim, Messenger nu utilizează criptarea end-to-end și cu toate astea îl folosim constant.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: