Isteria provocata de noul joc Pokemon Go are efecte nebanuite in lupta cu infractorii. Cu ajutorul Pokemonilor, politistii americani au reusit sa prinda mai multe persoane date in urmarire.

O circa de politie din statul Virginia, SUA, a lansat o invitatie pe pagina sa de Facebook, pentru prinderea unui Pokemon foarte rar, Ditto. Acesta s-ar gasi, potrivit mesajului de pe Facebook, la circa de politie Smithfield.

Invitatia era adresata doar anumitor persoane, care ar fi fost selectate la intamplare, pentru a se evita astfel aglomeratia care s-ar fi format la circa de politie, daca toti vanatorii de Pokemoni ar fi venit deodata.

In realitate, persoanele invitate sa prinda Pokemoni la politie erau infractori, cautati de mai mult timp. Ei au fost astfel arestati, scrie publicatia The Guardian.

Ingenioasa idee ii apartine sergentului Bryan Miller, seful sectiei de politie din Smithfield. El declara ca nu se astepta sa prinda vreun infractor prin aceasta metoda, insa a vrut sa incerce, pentru ca are simtul umorului. Incredibil, dar 8 infractori cautati de politie au muscat momeala si au ajuns in arest din dorinta de-a prinde Pokemoni.

Nu este insa prima initiativa de acest fel a politiei. Recent, metoda a fost folosita de politistii din Manchester si din Detroit.