Ne-am obisnuit deja cu numele deosebite date de companie Apple produselor sale. Aproape toate incep cu litera "i" mica. Astfel, vorbim de iPhone, iMac, iPod, iPad sau iTunes. Ce semnificatie are insa aceasta prima litera?

Primul produs al carui nume contine litera "i" la inceput a fost iMac, lansat in 1998. Pe atunci, Steve Jobs, fondatorul Apple, a explicat care este legatura dintre Mac si "i", insa cum putini dintre utilizatori mai stiu acest detaliu, scrie Mashable.

In primul rand, litera "i" vine de la internet, dupa cum a precizat atunci Steve Jobs. Insa acest prefix are si alte semnificatii. Cu aceasta litera incep cateva cuvinte pe care Apple le considera reprezentative pentru brandul sau: individual, instruit, informat, inspirat.

De curand insa, accesul la internet a devenit mult mai raspandit si deja nu mai are sens sa iti promovezi produsele pe aceasta idee, amnintind ca sunt conectate la internet. Este deja ceva firesc, de la sine inteles.

Astfel, nu avem iTV sau iWatch, ci Apple Watch si Apple TV. Numele companiei incepe sa inlocuiasca treptat faimosul "i".

Nu acelas lucru putem spune insa despre iPhone. Lansat in 2007, primul model era cea cu adevarat deosebit, pentru ca pe atunci conexiunea la internet cu ajutorul unui telefon nu era un lucru banal. Prin urmare, iPhone va ramane iPhone.