Un mail primit de o persoana a devenit viral din cauza povestii imposibil de crezut. Daca alte mesaje prin care utilizatorii sunt pacaliti sa ofere bani sunt credibile, acesta este atat de amuzant incat a devenit viral.

"Sunt Dr Bakare Tunde, varul fostului astronaut din Nigeria, Air Force Major Abacha Tunde" incepe mailul. Deocamdata nu pare atat de absurd daca esti dispus sa crezi ca varul unui astronaut iti poate trimite mail.

Povestea din mail continua explicand ca maiorul Tunde a fost prins pe o statie sovietica secreta Salyut 8T in 1990. Dr Tunde spune ca trebuie sa stranga 3 milioane de dolari pentru a-si salva varul si a-l aduce inapoi pe Terra. Suma aparent i-ar permite lui Dr Tunde sa acceseze fondurile "Lagos National Savings" acolo unde astronautii au stranse "fonduri pentru zbor de aproape 15 milioane de dolari".

Desigur, este doar o talharie menita sa pacaleasca, doar ca nimeni nu poate fi pacalit de un astfel de mesaj. Atentie insa - multe mesaje spam sunt cu adevarat credibile, cu un sambure de adevar pentru a pacali.