Un adolescent de 15 ani, cunoscut drept Cosmo the God, care conducea o grupare de hackeri numita UG Nazi, despre care sustinea ca ar fi intrecuta numai de Anonymous in ceea ce priveste notorietatea, a primit o sentinta extrem de dura.

Curtea l-a lovit acolo unde il doare cel mai tare, interzicandu-i sa se apropie de calculatoare sau de orice gadget cu Internet pentru o perioada de 6 ani de zile. Sentinta aminteste de cea data in cazul lui Kevin Mitnick

Cosmo, care locuieste in Long Beach, California, a organizat atacuri impotriva unor tinte diverse, inclusiv CIA, Amazon si PayPal. "El nu poate folosi Internetul fara sa obtina permisiunea din partea ofiterului care il supravegheaza. Nici nu va putea folosi Internetul nesupravegheat sau pentru alte scopuri decat cele legate de educatie. Este obligat sa ofere toate datele de logare si parolele tuturor conturilor lui. (...) I se interzice sa contacteze orice membri sau asociati ai gruparilor UG Nazi si Anonymous, carora li se adauga o lista cu alte persoane", scrie Wired.

Pentru un hacker, o astfel de sentinta aproape este echivalenta cu "condamnarea la moarte", comenteaza Gizmodo. Avocatul Jay Leiderman, care a reprezentat presupusi membri ai gruparilor Anonymous si LulzSec, a declarat pentru Wired ca este ca si cum "i-ai lua pianul lui Mozart".

Foto: Wired