Programatorul Andrei Alexandrescu, stabilit in SUA, si-a dat demisia de la Facebook si spune ca in perioada urmatoare se va concentra pe dezvoltarea limbajului de programare D, la care este co-fondator, impreuna cu Walter Bright.

Intr-un mesaj postat marti pe site-ul dlang.org, romanul spune ca a luat decizia cu dificultate, pentru ca pune capat unei colaborari cu Facebook care a tinut 5 ani si 9 luni.

"Facebook a avut un impact foarte pozitiv asupra carierei si asupra vietii mele, si sunt recunoscator ca am fost parte din el atat de mult timp", spune programatorul roman.

"Totusi, a venit timpul pentru mine sa ma concentrez total pentru ajuta limbajul D sa avanseze. Pe cat de rau imi pare ca las in spate o cariera buna si sigura, pe atat de entuziasmat sunt pentru noile provocari si oportunitati de amploare din viitor", a scris el in mesaj.

Andrei Alexandrescu va lucra si la fundatia limbajului D, careia ii va dona toate drepturile obtinute din vanzarea cartilor sale.

Romanul a revolutionat limbajul de programare C++ prin cartea lui, Modern C++ Design, in care vorbeste despre metaprogramarea cu template-uri.

In ciuda nivelului la care a ajuns, Alexandrescu a ramas modest. Mergea la serviciu cu tramvaiul si citeste multa literatura SF. El a explicat intr-un interviu pentru yoda.ro cum poti sa ajungi un programator de succes.

Andrei Alexandrescu s-a nascut in 1969 in Bucuresti. A inceput sa faca programare in timp ce era student la Inginerie Electrica, la Universitate Politehnica din Bucuresti. El s-a mutat in SUA in 1998, si a primit Green Card-ul in 2006. In perioada 2001-2009 si-a facut studiile doctorale in domeniul Informaticii la Universitatea Washington din Seattle.