"Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului si nu il folosea decat pentru zona academica. Primea corespondenta exclusiv pentru zona academica si era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate masurile legale pentru asemenea situatii, iar «Micul Guccifer» va fi o data prins si judecat conform legii", a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

Conform site-ului Thesmokinggun.com, lista "victimelor" celebrului hacker "Guccifer", care a spart conturile lui Colin Powell, ale unor membri ai familiilor Bush si Rockefeller si ale unor oficiali ai Administratiei Obama, este mult mai lunga decat se stia pana acum.

"O arhiva mare de date dezvaluie faptul ca incursiunilor ilegale ale lui 'Guccifer' i-au cazut victime si alte inalte personalitati atat din SUA cat si din strainatate in ultimul an. Hackerul a accesat corespondenta electronica, liste de contacte, inregistrari telefonice, fotografii personale si mai multe documente financiare confidentiale, inclusiv carti de credit, informatii bancare si documente privind investitii", noteaza Thesmokinggun.com.

Noua lista a victimelor lui "Guccifer" il include si pe directorul SRI, George Maior.

Publicatia mentioneaza doar faptul ca directorului Serviciului Roman de Informatii, George-Cristian Maior, i-a fost spart contul de Yahoo.

Pe lista se afla persoane din industria de entertainment, oameni de afaceri, academicieni, diplomati, oficiali militari si guvernamentali, precum si jurnalisti.

Printre cei afectati de actiunile lui "Guccifer" se afla actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al presedintelui Richard Nixon, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Fortelor Aeriene, si presedintele MetLife (companie de asigurari).

Conform unora dintre persoanele afectate, conturile au fost sparte de pe adrese IP din Grecia si Rusia, sustine Thesmokinggun.com.

Hackerul "Guccifer", a carui identitate este necunoscuta, a revendicat, in februarie 2013, piratarea unor conturi de e-mail apartinand unor membri ai familiei Bush, divulgand corespondenta de natura personala.

In august 2013, "Guccifer" a postat pe pagina sa de Facebook un link catre o corespondenta prin e-mail intre fostul secretar american de Stat Colin Powell si europarlamentarul PSD Corina Cretu.

"Un tradator al patriei", a scris hackerul pe wall-ul lui Powell pe Facebook, atasand un link spre un drive Google cu e-mailuri primite de Powell de la Cretu in perioada 2010-2011, prin contul sau pe AOL.

In aceste e-mailuri, Cretu il numeste pe Powell, originar din Bronx, New York, "dragostea vietii mele" si sugereaza ca scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

Fostul secretar de Stat american a fost nevoit sa ofere clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu, in urma acestor dezvaluiri.

Potrivit mai multor publicatii, intre care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News si postului american de televiziune Fox News, fostul general a raspuns unor intrebari din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmand ca nu si-a inselat sotia - cu care este casatorit de aproximativ 50 de ani - cu Cretu, in prezent europarlamentar PSD, dupa ce e-mailuri "de natura foarte persoana" au fost facute publice.

Intr-un raspuns la intrebari din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele a insistat, intr-un comunicat, ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma. "A fost o prietenie care a devenit foarte personala pe e-mail", a spus Powell site-ului. "Imi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adora, de la reuniuni de familie, de la sedinte oficiale de lucru, de la casatorie si niste poze in costum de baie... Niciodata nimic nepotrivit", a subliniat el.

Powell a declarat ca a cunoscut-o pe Cretu in urma cu aproximativ zece ani, in timp ce era secretar de Stat al fostului presedinte George W. Bush, iar ea era purtator de cuvant al presedintelui Romaniei Ion Iliescu. El a subliniat ca s-au intalnit personal "o data sau de doua ori" in ultimii opt ani.