Cornelis Jan Slomp, barbatul olandez care a devenit cunoscut ca fiind cel mai mare traficant de droguri de pe Silk Road, magazinul online de pe Deep Web, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, anunta Chicago Sun Times.

Slomp a vandut tot feluri de droguri in cantitati mari, de la marijuana la cocaina, pe The Silk Road, lucrand din tara sa natala sub numele de SuperTrips.

Ceea ce l-a facut pe Slomp o tinta importanta pentru autoritati nu a fost varietatea drogurilor vandute ci volumul. Cei de la Chicago Sun Times scriu ca Slomp se lauda pe profilul sau de pe The Silk Road ca avea "un numar nelimitat de produse, nu poate nimeni sa imi epuizeze rezervele".

Slomp a ajuns sa fie poreclit "Pablo Escobar de pe Silk Road" in urma vanzarilor sale. Se spune ca a primit in jur de 385.000 bitcoins pentru drogurile vandute, ceea ce inseamna aproape 170 de milioane de dolari!

Slomp a fost arestat in 2013 in Miami. Documentele curtii arata ca investigatorii i-au descoperit amprentele pe o carcasa de DVD dintr-o livrare din 2012, putand astfel sa-l localizeze. Slomp a pledat vinovat in 2014, acceptand oferta primita pentru a avea o sentinta mai usoara fata de cei 40 de ani de inchisoare pe care ii risca. El le-a spus procurorilor din SUA ca este pregatit sa depuna marturie impotriva creatorului Silk Road, Ross Ulbricht, dar nu a fost chemat ca martor la procesul acestuia. Acesta a fost condamnat la inchisoare pe viata.

 

He was the "Pablo Escobar of The Silk Road."

Posted by Business Insider on Friday, May 29, 2015