Cercetatorii de la Kaspersky Lab au facut un experiment si au infectat intentionat un smartphone cu un nou tip de virus troian.

Dupa doar doua zile de la virusare, telefonul suprasolicitat a crapat pur si simplu, din cauza bateriei care s-a incins si s-a umflat.

Acest lucru le-a aratat expertilor cat de periculos este acest nou virus. El actioneaza in foarte multe moduri, astfel incat duce repede la suprasolicitatea telefonului.

Virusul trimite mesaje spam la contactele din adresa telefonului si deschide foarte multe reclame, singura actiune pe care nu o poate realiza este spionarea utilizatorului, scrie Mashable.

Acest virus troian a fost descoperit ascuns in peste 20 de reclame care se promovau drept aplicatii pornografice sau antivirusi.

Din pacate insa, un asemenea tip de virus se poate ascunde oriunde, inclusiv in magazinele digitale Apple si Google, dupa cum au descoperit specialistii in securitate informatica.

Varianta testata de experti este insa o premiera chiar si pentru ei. Din pacate, daca acest virus ajunge sa infecteze un telefon, aparatul nu mai poate fi folosit.