La începutul lui 2019, Gates a participat la o sesiune de tip „Ask Me Anything” pe Reddit, acolo unde a răspuns curiozităților utilizatorilor. „Când a fost ultima dată când ai scris cod?”, „Care este numărul tău favorit?” au fost printre întrebările care i-au fost adresate omului de afaceri. Una dintre ele, însă, a mers și mai departe de atât. „Ce te face fericit?”, a vrut să afle unul dintre fanii lui Bill Gates. Iar răspunsul a fost pe măsură și, surprinzător sau nu, nu are nicio legătură cu banii.

„Cineva a spus de curând că e un sentiment special să știi că familia, copiii tăi sunt bine, iar, ca părinte, sunt total de acord”, a scris pe Reddit fondatorul Microsoft. Alături de soția sa, Melinda, acesta are trei copii: Jennifer, Rory și Pheobe.
Gates a spus și că datorită copiilor lui reușește să rămână tot timpul umil: „Dacă vin acasă și arăt cumva arogant, au grijă să mă aducă imediat cu picioarele pe pământ”, a spus acesta pentru New York Times.

Alături de parenting, Gates a menționat pe Reddit și că îndeplinirea angajamentelor pe care ți le iei față de tine însuți – precum mai multă mișcare fizică – contribuie la un grad mai ridicat de fericire.

Referitor la bani, omul de afaceri a explicat că faptul că e bogat l-a făcut fericit în diverse contexte, i-a oferit „binecuvântarea” de a nu fi obligat să-și facă griji în legătură cu anumite cheltuieli referitoare la sănătate sau la taxele pentru școlarizarea copiilor.