Startup Spotlight a adus impreuna cele mai bune startup-uri early stage din Europa Centrala si de Est. Pe parcursul celor patru zile ale programului, echipele finaliste au participat la workshop-uri practice, sesiuni de mentorat si intalniri 1 la 1 cu investitori si reprezentanti ai acceleratoarelor din intreaga lume.

Smart Hand, creatorii unei maini prostetice pentru persoanele cu dizabilitati, este marele castigator al How to Web Startup Spotlight, cea mai importanta competitie si program de orientare pentru startup-urile din Europa Centrala si de Est.

Locul II a fost ocupat de Synetiq, in timp ce IXIA innovation award a fost castigat de Wyliodrin. Cea mai buna prezentare a fost sustinuta de echipa de la Data Maid.

Castigatorii competitiei au fost anuntati pe scena principala a How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovatiei si tehnologiei din regiune care s-a desfasurat la Bucuresti pe 20 si 21 noiembrie

Cele mai bune 8 startupuri din regiunie au fost desemnate: Appticles (o platforma de distributie a continutului mobile), DataMate (instrument pentru crearea si publicarea continutului media variat), DaisyPi (solutie de monitorizare a caselor care utilizeaza Raspberry Pi), Synetiq (aplicatie care ofera informatii utile despre clienti), SmartHand (mana mioelectrica avansata pentru persoanele cu dizabilitati), Spot the Number (dezvoltator de jocuri sociale unice), Squirrly (instrument de content marketing care permite optimizarea si masurarea rezultatelor) si Zzzzapp (platforma care permite afacerilor sa adreseze si sa monetizeze clientii captivi de pe propriile site-uri).

Startup Spotlight se incheie oficial vineri, 22 noiembrie, cu o sesiune de open hours in cadrul careia cele 32 de echipe participante se vor intalni cu investitori si reprezentanti ai acceleratoarelor si vor avea astfel ocazia sa exploreze diferite oportunitati pe care le pot accesa si sa discute detalii despre posibile modalitati de colaborare.