Iar ca bunurile tale de valoare să rămână intacte, iar casa ta să fie impenetrabilă în fața hoților, ideal ar fi să faci niște investiții care vor da roade pe termen lung. 

Până la urmă, vorba aceea, mai bine previi decât să tratezi. Drept urmare, iată ce poți să faci ca să te asiguri că locuința ta nu va fi prădată de infractori. 

Sistem de alarmă performant

Datorită tehnologiei de vârf, sistemele de alarmă din ziua de astăzi nu au doar rolul de a ține răufăcătorii la distanță, ci și de a te alerta în legătură cu alte probleme. De exemplu, un sistem de alarmă modern poate detecta un nivel anormal de monoxid de carbon, dacă s-a produs o inundație sau dacă sunt scăpări de gaze. În plus, poți instala și un buton de panică, ca să răspunzi prompt atunci când apare un eveniment neprevăzut.

Fii cu un pas înaintea hoților

Oricât de isteață ar fi o persoană care vrea să îți sustragă bunurile, cu siguranță va face un pas greșit, iar tu trebuie să profiți de acest lucru. În plus, poate nu ai încredere totală în oamenii care îți trec pragul casei. Și atunci ce poți face? Poți plasa în orice încăpere un microfon spion. Așa cum sugerează numele, nu este doar un simplu microfon, ci unul ascuns în obiecte banale, de uz casnic, care nu vor da de bănuit. Astfel, dacă cineva îți vrea răul, vei avea o dovadă palpabilă și vei putea acționa în acest sens. Încă o dată, mai bine previi decât să tratezi posibilele pagube.

Apelează la vecini sau prieteni

Dacă ești nevoit să pleci pentru o perioadă lungă de acasă, roagă un vecin sau un prieten să mai treacă din când în când pe la tine, să verifice dacă totul este în regulă. Nu se știe niciodată cine pândește la colț și privește cu jind la lucrurile pe care le deții. De aceea, trebuie să fii vigilent. Mai ales dacă ai un copil sau un membru al familiei aflat în etate, vrei să îi știi în siguranță, deci ai face bine să sufli și în iaurt atunci când vine vorba de viitoarele primejdii.

Câinele, cel mai bun prieten al omului

Nu degeaba se spune că este cel mai bun prieten al omului. Pe lângă afecțiune necondiționată, câinele este un paznic de nădejde al oricărei gospodării. Chiar dacă este tovarășul tău, pentru infractori va fi un dușman de temut. Nu trebuie să stai la curte ca să ai un patruped. Indiferent de talia sa, își va face datoria. În cazul unei intrări prin efracție, câinele va lătra, deci va face zgomot, iar asta va alerta vecinii, iar șansa ca hoții să o taie din loc este una mare. În plus, chiar dacă nu acesta este scopul lui principal, să te apere de necazuri, măcar la sfârșitul zilei o să ai un animal de companie care o să te ajute să te relaxezi. Oricum, vei ieși câștigat. 

Este mai bine să iei măsuri preventive atunci când vine vorba de măsurile de siguranță care țin hoții la distanță. Începe prin a-ți instala un sistem de alarmă performant, care are atât rolul de a te proteja de tentativele de furt, dar și acela de a preveni evenimentele neplăcute, precum o inundație sau scăpări de gaze. În plus, instalează-ți și un buton de panică, pentru că nu se știe niciodată când vei avea nevoie de el. De asemenea, dacă nu ai încredere în persoanele care se perindă prin locuința ta, montează în fiecare încăpere un microfon spion, pentru că nici nu știi ce vei descoperi. Apelează cu încredere la vecini sau prieteni și mizează pe instinctul de apărare al unui câine. Vei fi în siguranță! 

Sursă foto: unsplash.com