Jocul Pokemon Go, rezultatele la evaluarea nationala sau bacalaureat si Black Friday au fost printre cele mai importante subiecte pe care romanii le-au cautat pe Google, in 2016, a anuntat compania.

Statistica oficiala arata ca, pe durata acestui an, utilizatorii romani de Internet au cautat pe Google informatii despre bacalaureat, evaluarea nationala sau Black Friday, dar si despre Jocurile Olimpice de la Rio sau pescuit.

Potrivit clasamentelor pe categorii, prima pozitie la categoria 'Cele mai populare cautari' este ocupata de Euro 2016, urmata de 'Rezultate bac 2016', 'Filme online 2016', 'Rezultate evaluare nationala 2016', 'Pokemon Go', 'iPhone 7', 'Calendar ortodox 2016', 'Slither.io', 'Raspunsuri Pixwords' si 'Donald Trump'.

In privinta celor mai cautate evenimente ale anului, romanii au aflat informatii pe Google despre: campionatul european de fotbal 2016, bacalaureat, evaluarea nationala, jocurile olimpice de la Rio, Black Friday 2016, admitere liceu, Romania-Polonia, Brexit, alegeri SUA si cutremur.

Motorul de cautare Google a fost utilizat de romani ca sursa de informare si la categoria 'Cum se/cum sa...?', iar pe primul loc s-a clasat: 'Cum se programeaza PC sa se opreasca?'. Pe locurile urmatoare se afla: 'Cum se face mamaliga pentru momeala la pesti?', 'Cum se deplastifiaza o hartie?', 'Cum sa fac un imprumut la banca?', 'Cum se traseaza un teren de fotbal?', 'Cum se joaca jocul slither.io?', 'Cum se bea cafeaua verde?', 'Cum se manifesta hernia de disc?', 'Cum se cultiva sofranul?' si 'Cum se face un site?'.

in privinta informatiilor despre anumite persoane publice sau lucruri, romanii au solicitat ajutorul Google pentru: 'Cine e Carla's Dreams?', 'Cine este cucuveaua mov?', 'Cine e invizibil?', 'Cine este autorul tabloului Dejunul pe iarba?', 'Cine este Donald Trump?', 'Cine este Nicusor Dan?', 'Cine este presedintele SUA?', 'Cine este noul primar al Constantei?', 'Cine este Mariana Moculescu?' si 'Cine este Dorian Popa?'.

La capitolul retete, cele mai importante cautari au vizat 'Reteta cocovan', 'Empanadas reteta' si 'Reteta negresa', in timp ce la categoria 'Filme', primele trei pozitii au fost ocupate de 'Suicide squad', 'The Revenant' si 'Deadpool'.

In privinta tehnologiei, romanii au fost interesati sa caute pe Google informatii despre: iPhone 7, Samsung Galaxy s7, Samsung J5, iPhone 6S, Huawei P9 Lite, Samsung Galaxy Grand Prime, Huawei P9, Huawei P8 Lite, Note 7 si Samsung A5.

Cautarile anului 2016 sunt realizate pe mai multe categorii, dorind sa surprinda trenduri de cautare din Romania in anul care tocmai se incheie. Listele au fost create utilizand combinat mai multe servicii si instrumente care ofera o imagine detaliata asupra trendurilor de cautare la nivel global si regional.

Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public care prezinta volumul de cautari pe diferite regiuni geografice, perioade de timp si termeni utilizati. De asemenea, sunt utilizate instrumente interne care permit realizarea de analize complexe suplimentare. Mai mult, a fost eliminat spam-ul, cautarile de navigare si cele care se repeta. Listele au fost realizate pe baza accesarilor de pe adrese din Romania, care au realizat atat cautari pe google.com, dar si pe domeniul local (google.ro) si cautarile mobile.

Larry Page si Sergey Brin au fondat Google, in anul 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajati la nivel global, oferind o gama larga de produse si platforme populare, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome si YouTube. in octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mama a Google.

Sursa: Agerpres