Pe primul lor în topul celor de la The Guardian se află Huffington Post, un site care a scris istoria blogging-ului de tip politic. Este și unul dintre exemplele care duce cu gândul către mainstream media și pe care mulți îl privim, mai degrabă, ca pe un site de știri. Pe locul al doilea se află Boing Boing, un blog unde găsim o mixtură ciudată între reconstituiri ale clipurilor faimoase cu figurine Lego și prăjituri în formă de iPod, un loc în care cititorii se adună pentru a-și lăsa creativitatea liberă. Acesta s-a lansat în anul 2000 și este unul dintre reperele blogging-ului de la începuturile fenomenului și până în prezent.

Podiumul este completat de Techcrunch, un site care a început ca un blog în 2005, devenind rapid unul dintre cele mai populare site-uri din industria de tehnologie. Techcrunch a publicat chiar și interviuri cu Barack Obama și John McCain. 

Top 10 este completat de Kottke, un blog care și-a păstrat stilul de-a lungul anilor, Dooce, site-ul dezvoltat de Heather Armstrong și devenit unul dintre cele mai influente platforme personale din lume, dar și de Perezhilton – supranumit cândva „cel mai detestat website de la Hollywood”.

Mai departe, Talking points memo, Icanhascheezburger, Beppe Grillo și Gawker au intrat și ele în rândul celor mai influente bloguri la nivel mondial. Oricum ar fi, acestea sunt doar câteva dintre site-urile care dau tonul în lumea online. Indiferent de domeniul pe care îl dezbat, aceste platforme sunt modalități foarte bune de a vedea lumea și prin ochii altcuiva. Poate acesta este motivul pentru care suntem atât de fascinați de acest tip de conținut.

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: