Amy Schumer si Justin Bierber sunt celebritatile cele mai riscante pentru utilizatorii de pe internet. Un studiu a dezvaluit ca persoanele care cauta informatii despre cele 2 vedete au 16% sanse sa-si infecteze calculatorul cu virusi si malware.

Cei de la Intel Security au mai dezvaluit ca alte vedete "periculoase" din acest punct de vedere sunt Will Smith, Rihanna si Miley Cyrus. Intel mai dezvaluie ca autorii acestor atacuri creeaza pagini daunatoare despre care sustin ca ar contine cele mai noi informatii despre acele celebritati, precum si clipuri ce pot fi descarcate.

Desi o parte dintre aceste site-uri nesigure ofera informatii autentice, malware-ul este ascuns in descarcari si este descoperit cand este prea tarziu.

De asemenea, retelele de socializare sunt periculoase cand vine vorba de cautarea unor vedete. Conturi de Twitter sau Facebook contin link-uri catre paginile daunatoare. Iar riscul creste enorm cand sunt efectuate cautarile pentru site-uri de file-sharing - de exemlu, daca cineva cauta "Amy Schumer torrent", riscul de a ajunge pe un site daunator este de 33%.