Ultimul update al aplicatiei de mesagerie WhatsApp a adus o surpriza neplacuta pentru multi utilizatori. Aplicatia blocheaza acum link-urile catre serviciile rivale de mesagerie. Cei care au folosit WhatsApp si au incercat sa faca acest lucru au inceput sa se planga de cenzura pe retelele de socializare.

Principalul rival al WhatsAp este Telegram. Utilizatorii pot primi in continuare mesaje cu link-uri din Telegram, doar ca acestea apar ca simple texte si nu pot fi accesate, copiate sau editate. Domeniile telegram.org sau telegram.me sunt si ele inaccesibile ca link-uri.

Pe langa asta, WhatsApp blocheaza si numele de utilizator ale celor care folosesc Telegram, precum si link-uri catre mesaje individuale sau camere de chat Telegram, conform Digital Trends.  Spre deosebire de WhatsApp, Telegram este gratuit si ofera in plus posibilitatea criptarii in doi a mesajelor.

Problema a fost confirmata oficial si de cei de la Telegram. NU e prima data cand WhatsApp si Facebook procedeaza astfel. Recent, o alta retea de socializare, Tsu.co, a fost blocata de Facebook, sub pretextul spam-ului. Tsu rivalizeaza cu Facebook, dar vine cu un model diferit de business, impartind cu utillizatorii sai profitul.