„32% dintre adolescente spun că imaginea proastă pe care o au despre corpurile lor este accentuată de Instagram, arată un document intern Facebook, citat de WSJ. „Comparațiile cu fotografiile de pe Instagram pot schimba felul în care tinerele fete se raportează la ele însele și modul în care se descriu”.

Acum, compania a decis să stopeze testarea și implementarea aplicației sale dedicate copiilor sub 13 ani, cu toate că reprezentanții au negat că hotărârea ar avea vreo legătură cu articolul publicat de Wall Street Journal, menționând chiar că nu sunt convinși că acelea sunt, cu exactitate, rezultatele studiului.

Nu este pentru prima dată când Facebook neagă informațiile apărute în presă despre diverse cercetări sau documente interne, iar de această dată reprezentanții Facebook au explicat că „nu este corect faptul că acest studiu demonstrează că Instagram e toxic pentru adolescente” și că „Instagram a îmbunătățit, mai degrabă, această perioadă dificilă, decât să o agraveze”.

În acest context, este clar, totuși, că decizia de a opri evoluția Instagram Kids deocamdată are o mare legătură cu informațiile apărute recent în spațiul public.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: