Pe 13 septembrie a fost facuta poza din imagine care prezinta primul trotuar din China creat special pentru cei care folosesc telefonul mobil in timp ce merg! Pe partea cealalta, acest lucru este interzis! Chinezii s-au inspirat dintr-un show american si au facut acest lucru in orasul Chongqing.

Mesajul este insa unul cu tenta ironica, pentru a le reaminti oamenilor ca este periculos sa trimiti mesaje sau sa stai pe net in timp ce mergi: "Sunt multi oameni batrani sau copii pe strazi iar daca mergi cu nasul in telefon pot avea loc coliziune inutile" a spus Nong Cheng, oficial de marketing pentru Meixin Group, cei care se ocupa cu  managementul zonei de divertisment a orasului.

Meixin a creat o zona de 50 de metri cu 2 beni - una care interzice folosirea telefoanelor mobile si una care le permite oamenilor 'pe propriul risc' sa foloseasca telefoanele.

Nong a dezvaluit ca ideea a venit de la un experiment asupra comportamentului ce a avut loc in Washington in luna iunie pentru National Geographic.