Imaginile au fost publicate initial in 2008, de publicatia britanica News of the World, dar ele au ramas vizibile pe Internet, "violand intimitatea reclamantului", a fost concluzia judecatoarei Simone Kafer, de la Inalta Curte din Hamburg. In noiembrie trecut, Max Mosley obtinuse o decizie favorabila impotriva Google si in fata justitiei franceze.

News of the World a publicat in data de 30 martie 2008 fotografii si imagini video care il surprindeau pe Max Mosley in compania a cinci tinere prostituate, imbracate in uniforme sau costumate in prizonieri. Scenele au fost catalogate drept "o orgie nazista" de tabloid, care a amintit ca tatal lui Max Mosley a fost un militant al miscarii naziste britanice din anii '30.

Presedintele FIA a respins aceste acuzatii si a acuzat grupul de presa News Group Newspapers ca a i-a violat viata privata.

Mosley a obtinut mai multe decizii ale unor instante din Anglia si Franta, care au recunoscut incalcarea dreptului la viata privata prin difuzarea acelor imagini si au condamnat societatea News Group, editorul publicatiei News of the World.

Pe baza acestor hotarari judecatoresti, fostul sef al automobilismului mondial a dat in judecata Google, cerandu-i nu numai sa stearga toate imaginile incriminate, ci si sa actioneze pentru a impiedica in viitor difuzarea acestora prin intermediul motorului de cautare.