În intervalul 21 noiembrie – 25 noiembrie 2019, serviciul „Download your data” inclus în aplicația Google Photos, a avut o eroare majoră, iar unii dintre cei care au efectuat comenzile „Export” și „Descărcare” foto și video din această aplicație au fost afectați de un bug. Concret, compania a trimis întâmplător unele dintre aceste clipuri în arhive care nu au nicio legătură cu persoana din al cărei cont au fost descărcate, iar asta înseamnă că documentele private ale userilor au ajuns să fie împărtășite cu niște străini.

Potrivit The Verge, cei afectați de această situație au primit un mesaj din partea Google prin care reprezentanții companiei le explicau ce s-a întâmplat, dezvăluind și că nu doar că informațiile lor au ajuns în conturile unor străini, dar și că utilizatorii ar putea găsi în arhiva lor clipuri și fotografii care nu le aparțin.

Într-o declarație oferită pentru 9to5Google, gigantul și-a cerut scuze pentru această situație: „I-am informat pe oameni despre această eroare care s-ar putea să-i fi afectat pe utilizatorii care au folosit Google Takeout pentru a-și exporta conținutul din Google Photos în intervalul 21-25 noiembrie. Aceștia fie au primit o arhivă incompletă, fie au găsit acolo clipuri care nu le aparțin. Am rezolvat problema care a generat această situație și am început o analiză în profunzime pentru a ajuta la prevenirea unor incidente similare. Ne pare extrem de rău că s-a întâmplat așa ceva”.