Celebrele jocuri online "poker pe dezbracate" (in care o femeie desenata "se dezbraca" pe masura acumularii punctelor) sau "tetris" (in care o fotografie cu o femeie topless se "deschide" in acelasi mod) au un rival care nu doar ca incanta ochiul barbatilor, dar si ii familiarizeaza cu programarea. Desi a fost considerat "sexist" si "cel mai urat site din aceasta saptamana", CodeBabes ii invata pe doritorii de programare lucruri importante, chiar daca unii dintre acesti doritori s-ar putea sa fie mai atenti la fetele care tin lectii.

Dupa urmarirea unor videoclipuri care te familiarizeaza cu notiuni precum HTML, CSS sau PHP, site-ul te supune unui test, trecerea acestuia fiind necesara pentru ca "profesoara" sa-si continue lectia ceva mai... dezbracata. Site-ul promite initierea si in interenet si SEO.

Presa britanica a incercat sa ia legatura cu cei care au creat CodeBabes, in intentia de a afla daca este un site cu intentii serioase sau doar o gluma, dar n-a primit niciun raspuns. Sexismul este un fapt obisnuit la Silicon Valley, stiut fiind faptul ca foarte putine femei ajung sa lucreze in programare.

Asa arata una dintre lectiile site-ului CodeBabes: