În cadrul unui discurs susținut la un summit international, Acton a precizat că își susține îndemnul adresat acum câteva luni și că rămâne la decizia inițială de a nu avea cont de Facebook.

„Dacă vreți să fiți pe Facebook și dacă vreți să fiți inundați de reclama, mai bine ieșiți în oraș”, a spus acesta, citat de The Verge.

Acton s-a exprimat public pe acest subiect în luna martie a acestui an, îndemnându-I pe studenții de la Stanford să-și șteargă conturile de Facebook și explicând motivele pentru care a decis să-i vândă aplicația chiar lui Mark Zuckerberg.
„Noi le dăm puterea, aceasta este partea proastă. Noi le cumpărăm produsele, ne înscriem pe website-urile lor. Așa că ștergem Facebook, da?”, a spus atunci acesta.

Brian Acton este cel care, alături de Jan Koum, a fondat WhatsApp, serviciu pe care Facebook l-a cumpărat în 2014 cu 22 de miliarde de dolari.

Într-un interviu pentru Forbes, Acton a explicat că motivul pentru care a decis să iasă din afacere a fost subiectul monetizării rețelei Whatsapp. „Până la urmă, mi-am vândut compania. Am vândut intimitatea utilizatorilor mei. Am făcut o alegere și un compromis și trebuie să trăiesc cu asta în fiecare zi”.

Co-fondatorul WhatsApp susține că Zuckerberg voia să facă bani rapid de pe urma serviciului de mesagerie, chiar cu prețul diminuării rolului pe care tehnologia de criptare îl are în ecosistemul aplicației.