Twitter a lansat noile functii de mesaje in grup ce va rivaliza serios cu aplicatii precum Whatsapp si Facebook Messanger. Twitter a introdus azi si o noua functie video.

Twitter le permite utilizatorilor incepand de azi chatul in grupuri de pana la 20 de persoane. "Functia de comunicare in grup iti permite sa pornesti conversatii cu un follower, iar alti utlizatori pot fi adaugati in grup, chiar daca acestia nu se urmaresc intre ei. Poti sa creezi un grup in doar cateva secunde. Cand esti adaugat la un grup primesti o notificare", anunta Twitter pe blogul oficial.

Prin aceasta mutare, Twitter intra oficial in concurenta cu Whatsapp, dar si cu aplicatia de mesagerie de la Facebook, care a crescut la 500 de milioane de utilizatori anul trecut.

Twitter a mai anuntat azi si o noi instrumente video, prin care userii pot inregistra, edita si posta clipuri video prin intermediul aplicatiei Twitter. Twitter a simplificat si procesul de a urmari clipurile video cu acest prilej.

Gazda premiilor Oscar din acest an, actorul Neil Patrick Harris, a fost primul care a publicat un video un noua versiune pe Twitter.
 

Twitter e una din cele mai mari retele sociale din lume, cu aproape 300 de milioane de useri activi in fiecare luna si peste 500 de milioane de Tweet-uri trimise in fiecare zi. 80% din traficul Twitter provine de pe mobil in acest moment.