Recent, președintele Donald Trump a declarat ca va permite din nou aceste colaborări, dar cu condiția să nu existe niciun risc legate de securitatea națională.

Asta înseamnă ca firmele americane vor putea vinde din nou pentru Huawei o gamă largă de componente (microcipuri, modemuri, software etc), dar nu și „echipament sensibil”, însă acest termen nu a fost clar definit.

De aceea, Departamentul de Comerț va acorda licența pentru colaborarea cu Huawei numai după ce experții vor analiza atent cererea fiecarei companii americane în parte, pentru a se asigura că nu există niciun pericol.

În acest fel, companiile americane și Huawei vor putea colabora din nou și nu vor mai pierde sume uriașe de bani, în urma interdicției.

Producatorul chinez ramâne însă în Entity List, unde sunt înregistrate persoanele și companiile potențial periculoase, pentru care trebuie aprobare specială în vederea relațiilor comerciale.

Huawei a fost acuzat de autoritățile americane că se folosește de produsele și echipamentele sale ca să spioneze în favoarea guvernului chinez.

Printre cei mai importanți parteneri de afaceri ai producătorului chinez se numără giganții americani Google, Microsoft, Intel și Qualcomm.

Foto: Getty Images