Pe 25 si 26 septembrie la Bucuresti are loc cea de a treia editie a conferintei de testare de software din Europa de Sud-Est (SEETEST 2014), organizata de South East European Testing Board in colaborare cu Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) si Quality House. Biletele early bird sunt disponibile pana la data de 31 august.

SEETEST 2014 este singura conferinta din Europa de Sud-Est despre testarea si managementul calitatii software-ului. In prima zi a evenimentului, participantii vor avea ocazia sa vada tutoriale sustinute de experti recunoscuti din industrie, care vor aborda subiecte precum principiile testarii agile, excelenta centrelor de testare, abilitati soft pentru testeri, TMMi, incarcare & performanta, sau principiile de baza ale testarii de aplicatii mobile.

Cea de a doua zi a evenimentului este dedicata discursurilor sustinute de executivi de top din industria internationala de testare de software. Tot in aceasta zi vor avea loc prezentari ale lucrarilor membrilor comunitatii inginerilor de calitate.

Pe toata durata conferintei va fi organizata o expozitie care va oferi companiilor internationale din domeniul calitatii software-ului sansa de a-si prezenta instrumentele folosite si serviciile in fata audientei. Mai mult, un examen ISTQB Certified Tester Foundation va avea loc in timpul evenimentului si va fi oferit de South East European Testing Board.

Printre subiectele care vor fi abordate in cadrul SEETEST 2014 se numara testarea de software, tehnici si design al testarii, managementul proceselor de testare, testarea bazata pe risc, imbunatatirea proceselor de testare, performanta testarii, testare agile, testare in securitate, testare mobile sau automatizarea testarii.

Aceste subiecte vor fi aduse in discutie de lideri consacrati din industrie. Printre invitatii care au confirmat prezenta la SEETEST 2014 se numara Rex Black (software engineer, antreprenor si autor in domeniul testarii software, USA), Erik van Veenendaal (expert in testare recunoscut la nivel international, Olanda), Graham Bath (autor, Germania), Geoff Thompson (senior test management consultant, Marea Britanie), Yaron Tsubery (Director QA & Testing Manager Comverse, Israel) sau Vipul Kocher (Presedinte al Indian Testing Board si Co-Presedinte al PT PureTesting, India).

Cele doua editii anterioare ale conferintei de testare de Software din Europa de Sud-Est (SEETEST) au avut loc in Sofia, Bulgaria, in 2008 si 2009 si au reunit peste 250 de vizitatori. SEETEST 2014 va aduce impreuna aproximativ 300 de participanti care vor avea sansa de a vedea 6 tutoriale de o jumatate de zi organizate in 3 sesiuni paralele si 14 prezentari.