Textul a fost adoptat in pofida opozitiei unor state ca Rusia si India. Textul a fost prezentat de Brazilia, Statele Unite, Nigeria, Suedia, Tunisia si Turcia, potrivit stirileprotv.ro, care citeaza AFP.

Intr-un comunicat, secretarul de stat american Hillary Clinton a apreciat aceasta "rezolutie importanta (care) stipuleaza clar ca toti indivizii au aceleasi drepturi umane si libertati fundamentale fie ca sunt pe Internet sau in lumea reala".

Clinton a considerat "alarmanta cresterea numarului de cazuri de cenzura guvernamentala in care indivizii sunt persecutati pentru ceea ce fac pe Internet, chiar si printr-un simplu «tweet» sau un «SMS»".

Textul, sustinut de 83 de state, afirma ca drepturile care se aplica "offline", in special libertatea de exprimare, trebuie sa fie protejate si "online" indiferent de mediul folosit si independent de frontiere.

Rezolutia solicita de asemenea tuturor statelor sa promoveze si sa faciliteze accesul la Internet si cooperarea internationala, vizand facilitarea dezvoltarii mass-media si a comunicatiilor in toate statele.

Consiliul pentru Drepturile Omului isi incheie sesiunea de vara vineri. Acesta mai are de adoptat 22 de rezolutii, printre care texte cu privire la Siria, Belarus, Eritreea si Mali.