Sapte fotografii au folosit hackerii celebrei Syrian Electronic Army cand au spart contul de Twitter al uneia dintre cele mai cunoscute agentii de stiri din lume: Reuters. Mai mult, fotografiile, niste desene, de fapt, il infatisau pe actualul presedinte al statului sirian, Bashar al-Assad. Agentia este cea mai noua victima a hackerilor sirieni, printre cele care i-au cazut victime aflandu-se conturile ziarului britanic The Guardian, agentiei Associated Press si cel al televiziunii CBS.

Ironic, sau nu, sirienii au spart si contul unei publicatii de satira, foarte cunoscuta The Onion. Reteaua de microblogging si-a reafirmat pozitia sustinand ca unul dintre principalele scopuri este cel de a securiza conturile organizatiilor media.

Organizatia Syrian Electronic Army a aparut in urma cu doi ani, chiar la inceputul revolutiei anti-Assad. Se crede ca hackerii opereaza din Dubai si sunt controlati de guvernul sirian. Printre actiunile de succes ale organizatiei se numara si "evaporarea" a 130 de miliarde de dolari de pe piata de capital din Statele Unite, actiune reusita prin folosirea contului agentiei Associated Press pentru a anunta ranirea presedintelui Obama intr-o explozie.