"Am fost informati ca in ultimele ore mai multe conturi de Twitter ale BBC au fost piratate. In prezent, incercam sa rezolvam aceasta problema cat mai repede posibil", a anuntat serviciul de presa al BBC, joi dupa-amiaza.

Piratii cibernetici au atacat contul de Twitter al serviciului meteorologic al BBC, cel al serviciului in limba araba al postului si cel al postului de radio BBC din Irlanda de Nord.

La inceputul dupa-amiezii de joi, contul BBC Weather a emis o serie de mesaje ("tweets") fanteziste, sub forma unor buletine meteorologice ironice la adresa Israelului, facand aluzie la livrarile de arme pentru opozantii sirieni, sustinuti de autoritatile de la Londra si de la Paris.

"O statie meteo saudita, in pana din cauza unei coliziuni frontale cu o camila", anunta contul @bbcweather, care difuza si un mesaj de sprijin pentru Bashar al-Assad.

Aceste mesaje au fost retrase ulterior, iar contul BBC Weather anunta la ora 15.39 "reluarea functionarii normale a serviciului".

Piratarea contului BBC Weater, ca si cel al BBC Arabic si cel al BBC Radio Ulster, a fost revendicata intr-un mesaj postat pe Twitter de un grup care s-a prezentat ca fiind "Syrian Electronic Army" ("Armata electronica siriana"/ SEA).

Pe 26 februarie, o grupare cu acelasi nume a anuntat ca a piratat contul de Twitter al serviciului foto al AFP, difuzand fotografii si mesaje care aveau legatura in cea mai mare parte cu conflictul sirian.

Acelasi grup a declarat ca s-a aflat la originea atacurilor site-urilor Sky News Arabai si Al-Jazeera Mobile, ca si asupra altor site-uri ale unor guverne din regiune.

SEA afirma pe site-ul sau ca apara "poporul arab sirian" contra "campaniilor organizate de mediile arabe si occidentale".