În ultimii 2 ani, TikTok a devenit aplicația cu una dintre cele mai spectaculoase rate de creștere la nivel global. Dacă părinții stau pe Facebook iar frații mai mari pe Instagram, acum puștanii folosesc și se distrează la culme pe TikTok.

Doar că această aplicație nu este văzută cu ochi buni peste tot. În Statele Unite ale Americii, TikTok este considerată o platformă extrem de nesigură, iar motivul este simplu: provine din China.

Astfel, doi senatori republicani au introdus un pachet de legi prin care toți angajații federali nu au voie să folosească sub nicio formă aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu.

Motivul pentru care această lege a fost introdusă este teama că aplicația ar putea colecta pe ascuns date personale și sensibile ale utilizatorilor.

Însă succesul TikTok în SUA poate cu greu să fie oprit, mai ales dacă privim spre cifre. Mai precis, în SUA există 26.5 milioane de utilizatori activi ai acestei aplicații, iar 60% dintre aceștia au vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani.