Reteaua de socializare a fost lansata in februarie 2004 de catre Mark Zuckerberg, pe atunci student la Universitatea Harvard. O luna mai tarziu, Facebook devine cunoscut si in alte universitati: Stanford, Columbia si Yale, iar la sfarsitul anului se extinde in mediul studentesc, ajungand la aproape 1 milion de utilizatori activi.

In mai 2005, Facebook inregistreaza o crestere a capitalului de risc la 12,7 milioane dolari, atingand mai mult de 800 de retele universitare. In luna septembrie a aceluiasi an, Facebook patrunde si in randul liceenilor.

Facebook atinnge la sfarsitul anului 2006 peste 12 milioane de membri. Reteaua depaseste granitele Statelor Unite, in martie 2007 inregistrand peste doua milioane de utilizatori in Canada si un milion in Marea Britanie. O luna mai tarziu, Facebook numara la nivel mondial peste 20 de milioane de utilizatori.


In februarie 2008 sunt lansate versiuni in limbile spaniola si franceza. Reteaua isi continua rapid cresterea, atingand in luna august a aceluiasi an peste 100 de milioane de utilizatori activi, iar la inceputul lui 2009, peste 150 de milioane. In iulie 2009 autoritatile comuniste de la Beijing, blocheaza reteaua lui Mark Zuckerberg in China.

Numarul membrilor atinge 350 de milioane la sfarsitul lui 2009 si depaseste 400 de milioane in februarie a anului urmator. In iulie 2010 Facebook inregistreaza peste jumatate de miliard de utilizatori, iar in iulie a aceluiasi an, reteaua inregistreaza peste 750 de milioane.

In prezent, reteaua de socializare a depasit 10% din populatia planetei. La inceputul acestui an, peste patru milioane de romani aveau cont pe Facebook, dintre care peste un milion din Bucuresti. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, discuta inca din 2003 pe messenger cu unul dintre prieteni despre planurile lui legate de reteaua de socializare.


Sursa: reuters.com