Peste 2.263 de oameni au murit in cutremurul din Nepal de sambata, cel mai mare din istoria tarii! Iar peste 5.000 de persoane au fost ranite conform celor de la Reuters. Printre victimele cutremurului de 7.9 grade s-a aflat si Dan Fredinburg, executiv la Google. El era una dintre cele peste 10 persoane ce se aflau pe Muntele Everest si care si-au pierdut viata sambata. Sora mai mica a lui Dan, Megan, a dezvaluit ca acesta a suferit o lovitura extrem de puternica la cap in urma avalansei rezultate dupa cutremur si ca nu a supravietuit.

Cei de la Google au postat un mesaj in memoria lui Dan Fredinburg si, alaturi de Facebook, au pornit functii care sa ajute familiile ingrijorate de persoanele care se afla in zonele afectate de dezastru.

Google Person Finder este o baza de date cu informatii despre persoanele pierdute si gasite ce a aparut prima data dupa cutremurul din Haiti in 2010, devenind un unelta puternica pentru manageria situatiilor de criza.

Facebook Safety Check este o inventie mai recenta, debutand in octombrie anul trecut. Ea permite persoanelor aflate in zona lovita de o astfel de tragedie sa raspunda imediat ca sunt in siguranta pentru ca persoanele apropiate sa vada asta.

Problema este ca Nepal sufera in acest moment de probleme cu acoperirea retelelor de telefonie, astfel ca multe persoane nu isi pot confirma statusul.Sursa foto: TIME